WIL JIJ MET MIJ CREATIEF BEZIG ZIJN?

Heb jij elke donderdag avond van 19.00 uur tot 20.00 uur wat tijd over en vind je het leuk om onder het genot van een kopje thee of koffie met mij creatief bezig te zijn?

Ik ben een goedlachse, positieve jonge dame die altijd goede zin heeft en het leuk vind om te knutselen, verven, kleien enz. Welke creatieve duizendpoot wil mij uitdagen nieuwe dingen te leren op het gebied van handenarbeid, tekenen en textiele werkvormen.

Word jij enthousiast bij het lezen van deze oproep?

WIL JIJ MET MIJ DE KRANT LEZEN?

Heb jij dinsdag avond vanaf 20.00 uur een half uurtje over om samen met mij de sportkrant te lezen onder het genot van een kopje thee of koffie?

Ik ben een tevreden, zachtaardige vriendelijke man en blijf graag op de hoogte van wat er in voetballand gebeurd.

Ben jij ook een liefhebber van dit sportieve spel en deel je je kennis over voetbal graag met een ander?

WIL JIJ MET MIJ SAMEN BAKKEN?

Heb jij eens in de 14 dagen op de donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur tijd over en vind je het leuk om samen met mij de mooiste baksels te maken?

Ik ben een blije, gezellige jonge dame en ik hou van de geur van vers gebakken cake.

Wil jij samen met mij de keuken onveilig maken met bloem, boter, suiker en veel lol?

WIL JIJ MET ESTHER MEE NAAR FYSIOTHERAPIE?

Heb jij elke dinsdagmiddag van 14.30 uur tot 16.30 uur wat tijd over en vind jij het leuk om met mij mee te gaan naar fysiovisiq?

Ik ben een vrolijke, goedlachse, vriendelijke, humorvolle vrouw en zou het geweldig vinden om iemand te hebben die mij kan ondersteunen en zo af en toe aan kan moedigen tijdens mijn fysio oefeningen. Als vrijwilliger haal je mij op en breng je me na afloop weer thuis, gezellig samen op de duo fiets.

Wil jij deel uitmaken van deze bijzondere ervaring en mij helpen mijn sportieve doelen te bereiken?

WIL JIJ MIJ VERBLIJDEN MET MOOIE NAGELS?

Heb jij om het weekend tijd over en zou je het leuk vinden om mijn nagels te voorzien van de mooiste kleuren?

Ik ben een zachtaardige vrouw die geniet van gezelligheid om me heen. Heb je mijn hart gestolen dan verblijd ik je met een brede glimlach.

Houd jij ook van verzorgende handen, weet je wel raad met handcrème, vijlen en nagellak én ben je benieuwd naar mijn glimlach?

WIL JIJ MET MIJ MEE NAAR ATLETIEK?

Heb je elke woensdagavond van 19:15 tot 20:15 wat tijd over? En vind je het leuk om mij te vergezellen naar de atletiektraining?

Ik ben een jongeman vol positieve energie en enthousiasme, en ik zou het geweldig vinden om iemand te hebben
die mij kan ondersteunen en aanmoedigen tijdens mijn atletiektraining. Als vrijwilliger haal je mij op en breng je me na afloop weer thuis.

Wil jij deel uitmaken van deze bijzondere ervaring en mij helpen mijn sportieve doelen te bereiken?

WIL JIJ MET MIJ MUZIEK MAKEN?

Heb jij elke woensdag avond van 19.00 uur tot 19.30 uur wat tijd over en vind je het leuk om samen met mij muziek te komen maken?

Ik ben een humorvolle, enthousiaste, vrolijke jongen en vind het leuk om naar muziek te luisteren en muziek te maken. Wil jij mijn muzikale maatje zijn en ben jij in het bezit van gitaar, fluit, trommel en of ander instrument.

Ben jij DIE muzikale gezellige, geduldige, vriendelijke man of vrouw en heb jij er plezier in om samen met mij muziek te komen maken?

WIL JIJ SAMEN MET MIJ NAAR DE STAD?

Heb jij in het weekend ook wel eens tijd over en zou je met mij op de duo-fiets of wandelend een bezoekje aan de stad willen brengen? Natuurlijk hoort daar ook een kopje koffie met wat lekkers bij.

Ik ben een gezellige, humorvolle vrouw die wel in is voor een feestje.

Hang jij ook graag je eigen slingers op, maar vind je het leuker om dit samen te doen?

WIL JIJ SAMEN MET MIJ WANDELEN?

Heb jij op de zaterdagochtend een uurtje over om met mij een wandeling te maken en vind je het leuk om nieuwe wegen te ontdekken?

Ik ben een sportieve energieke man die niet veel praat maar graag contact maakt met jou en de natuur

Ben jij graag in de buitenlucht en wandel jij ook liever samen met iemand?

WIL JIJ SAMEN MET MIJ EROP UIT?

Heb jij in het weekend af en toe tijd om met mij de fiets te pakken en erop uit te trekken? Een fijne afsluiting van het uitje zou een bezoek aan een cafeetje kunnen zijn waar we een biertje drinken.

Ik ben een enthousiaste, vrolijke kletskous en hou van gezelligheid.

Staat jouw mond ook nooit stil en vind je het leuk om mij te leren kennen?

WORD JIJ ONZE KLUSVRIJWILLIGER?

Ben jij een handige klusser die graag de handen uit de mouwen steekt? De Ark Gouda zoekt enthousiaste klusvrijwilligers om ons team te versterken!

Of het nu gaat om kleine reparaties of onderhoudsklussen, jouw vaardigheden zijn van onschatbare waarde. Met je inzet zorgen we voor een veilige, comfortabele en gastvrije omgeving voor onze huisgenoten.

Wordt een essentieel onderdeel van ons team en help mee om De Ark Gouda nóg beter te maken! Ontdek hoe jij als klusvrijwilliger het verschil kan maken.

KOM JIJ BIJ ONS KOKEN?

Ben jij een gepassioneerde kok met liefde voor lekker eten?
De Ark Gouda is op zoek naar kookvrijwilligers die hun culinaire talenten willen delen en onze huisgenoten een heerlijke eetervaring willen bezorgen.

Of je nu een professional bent of gewoon dol bent op koken, jouw bijdrage maakt een wereld van verschil. Samen creëren we niet alleen smakelijke maaltijden, maar ook een warme en gezellige sfeer aan tafel.

Heb je wat vrije tijd over en wil je iets bijzonders doen? Wordt dan een onmisbare schakel in ons team en help mee om De Ark Gouda te vullen met de geur van huisgemaakte gerechten!

Neem contact met ons op en ontdek hoe jij als kookvrijwilliger het verschil kunt maken.

WIL JIJ ONS HELPEN MET STRIJKEN EN WAS VOUWEN?

Ben jij handig met een strijkijzer en vind je het heerlijk om kleding netjes te vouwen? De Ark Gouda is op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij het strijken en vouwen van wasgoed.

Heb je een paar uurtjes per week over en wil je een positieve impact hebben op de levens van anderen? Wordt dan een vrijwilliger in ons team en kom gezellig meehelpen met het strijken en vouwen!

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw vrijwillige bijdrage het verschil kan maken.

Vrijwilligers formulier

Word vrijwilligers

Wij hebben in De Ark Gouda vrijwilligers die hun talenten op veel verschillende manieren inzetten. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe betrokken vrijwilligers voor verschillende activiteiten. Wij zoeken bijvoorbeeld een:

 • Kookvrijwilliger
 • Vervoervrijwilliger
 • Klusjesvrijwilliger
 • Wandelvrijwilliger
 • Sportvrijwilliger
 • Kerkvrijwilliger
 • Bestuurslid

Heb je belangstelling? Neem contact met ons op.

Inwonend vrijwilligers

Ook hebben we geregeld vrijwilligers die bij ons inwonen. Dit zijn doorgaans jonge mensen die meestal uit het buitenland komen om bij ons een jaar vrijwillig mee te leven en werken.

Hiervoor hebben wij een samenwerkingsverband met de organisatie Aktion Sühnezeichen Friedensdienste (ASF) in Amsterdam. Zij sturen ons jaarlijks één tot twee jonge vrijwilligers.

Daarnaast ontvangen wij, als gastorganisatie, via verschillende zendingsorganisaties nog eens twee andere vrijwilligers. Deze vrijwilligers komen via ons project ‘Sharing life in community’. Dit project is medegefinancierd door het Europese subsidieprogramma Erasmus+.

Erasmus+ is een subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs, training, jeugd en sport. Het biedt mensen van alle leeftijden de kans om kennis en ervaring op te doen of om die te delen bij organisaties en instellingen in verschillende landen. Erasmus+ richt zich op alle onderwijssectoren en de jeugd- en jongerensector.

De Ark Gouda is een eigentijdse leefgemeenschap voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Wij gaan uit van de unieke waarde van ieder mens en geloven dat verschillen verrijken.
De Ark Gouda maakt deel uit van L’Arche International. De Ark Gouda bestaat uit twee kleinschalige woonvoorzieningen, een groenvoorziening en een creatief atelier. Persoonlijke aandacht staat voor ons centraal.

Wij zijn op zoek naar een:

Vrijwilliger voor de woongroepen en de dagbesteding

We willen graag in contact komen met vrijwilligers die ons komen helpen in de woningen en bij de binnen- en buitenactiviteiten van de dagbesteding. Daardoor kunnen we onze huisgenoten en werkmakkers (want zo noemen we de mensen die bij ons wonen of dagbesteding krijgen) net dat beetje extra geven dat ze nodig hebben. Met elkaar meer betekenen.

Er zijn veel mogelijkheden bij ons. Je kunt zelf ook je ideeën wat je wil gaan doen bij ons kwijt.
Wij zelf denken bijvoorbeeld aan:

 • Samen met een van onze huisgenoten gaan fietsen of lopen;
 • Zwemmen met één van de huisgenoten;
 • Een avondje komen koken;
 • Spelletjes doen, muziek maken of knutselen in het atelier;
 • Organiseren van een activiteiten- of feestmiddag/avond;
 • Begeleiden van uitjes.

Heb je een paar uurtjes in de week over en vind je het leuk om samen met mensen met een verstandelijke beperking op te trekken, meld je dan aan. We willen je graag ontmoeten.

Mail je informatie en je motivatiebrief naar contact@arkgouda.nl ter attentie van mw. Diana Kruse, o.v.v. vrijwilliger activiteiten.