Dagbesteding

De Ark Gouda biedt dagbestedingsactiviteiten aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij heeft twee locaties, bestaande uit het Creatief Ateljee en De Ark Groenvoorziening.

Het werkgebied van de Ark is Gouda en omgeving (Regio Midden Holland). Mensen met een zorgvraag hebben een geldige indicatie nodig. Hiermee kunnen wij de zorg (WLZ, WMO of PGB) financieren.

In plaats van cliënten, spreken wij liever van werkmakkers. Hiermee willen wij uitdrukken dat het binnen de Ark Gouda om een relatie van mens tot mens gaat en niet alleen om een relatie tussen  zorgvrager en zorgaanbieder.

Werkmakkers die behoefte hebben aan een veilige, kleinschalige omgeving met ruimte voor individuele aandacht komen bij ons goed tot hun recht. De activiteiten vinden plaats in een semigestructureerd werkklimaat.

Onze activiteiten zijn gericht op het aanspreken van de mogelijkheden van iedere werkmakker en hem/haar zo een gevoel van eigenwaarde te geven. Daarnaast wordt er tijd vrij gemaakt voor ontspanning en plezier. We starten ’s morgens altijd met een korte dagopening.

Creatief Ateljee

De mensen in het Creatief Ateljee laten hun talent groeien tijdens de schilderactiviteiten. In onze papierschepperij doen ze mee aan het verwerken van papier tot prachtige producten. Verder kun je er koken, muziek maken en zwemmen. Het is een plek voor gezelligheid, geborgenheid, ritme en regelmaat. Meer over Creatief Ateljee .

De Ark groenvoorziening

De mensen in de Ark groenvoorziening zijn ‘groen’ bezig. Bij ons gaan ze op duurzame wijze bloemen zaaien, verzorgen en laten groeien tot ze geplukt worden. Hierna maken ze daar boeketten van. Ook onderhouden ze tuinen, maaien ze gezonnen en schoffelen onkruid. Het programma en de communicatie worden ondersteund met gebaren, foto’s en pictogrammen. Meer over de Ark Groenvoorziening .

Interesse? Ga naar “aanmelden dagbesteding“.