De Ark Groenvoorziening

De Ark Groenvoorziening is een dagbestedingsactiviteit die deel uitmaakt van de Ark Gouda. Wij bieden een zinvolle en boeiende dagbesteding aan onze werkmakkers wiens interesse in de natuur en tuinwerk ligt.

In 2002 zijn we met het onderhoud van tuinen van verenigingen, particulieren en de Ark Gouda begonnen. In overleg voeren we ook tuinaanleg uit. Vanaf 2015 gingen we van start met een duurzame moestuin op ons eigen terrein. Deze is een jaar later omgezet naar een duurzame snijbloemenkwekerij.

Onze dienstverlening/producten

In de snijbloemenkwekerij leren de werkmakkers alle stappen van het opkweken van snijbloemen, het maken van prachtige boeketten voor de verkoop en het oogsten, verwerken en verpakken van bloemenzaden. Onze snijbloementuin is duurzaam opgezet. Dat betekent o.a. dat we geen chemicaliƫn inzetten, onze eigen compost maken, biologische potgrond gebruiken en uitsluitend met biologische zaden en planten werken.

Bij het tuinonderhoud verwerven onze werkmakkers vaardigheden zoals onkruid wieden, harken, snoeien, aanvegen, schoffelen en tuinafval tot compost bewerken. Voor het werken met diverse tuinmachines zoals grasmaaier, bosmaaier en bladblazer worden de werkmakkers vakkundig opgeleid en kunnen zij een diploma behalen. Hierna gaan zij onder begeleiding zelfstandig aan de slag met deze machines.

Samen met de werkmakkers, vaste begeleiders en onze vrijwilligers zijn we alle dagen van de week groen bezig en gaan we voor een goed resultaat. Jij ook?

Loop gerust eens een dagje mee om te kijken of het iets voor je is.